Подати документи на студентську візу

Для абітурієнтів з візових країн або країн з якими Україною підписана згода про безвізове перебування на її території строком до 90 днів (туристичні, особисті або ділові поїздки) необхідно отримати довгострокову візу, що дозволить знаходитись у країні протягом учбового періоду – віза типу Д «Навчання».

Для громадян з країн безвізового простору (Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова, Узбекистан) отримувати візу не потрібно. Вони зобов’язані надати копію або оригінал «Запрошення на навчання» під час перетинання державного кордону України для підтвердження мети приїзду.

Для отримання візи типу Д необхідно подати документи згідно списку до Консульства України вашої країни проживання (адреси вказані на сайті Посольства). До необхідних документів належить оригінал «Запрошення на навчання» та документи про попередню (базову) освіту. Також наголошуємо, що документи про попередню (базову) освіту повинні бути офіційно завірені прийнятим у вашій країні способом: легалізовані Міністерством освіти, Міністерством закордонних справ і Посольством України у вашій країні або мати штамп «Apostille» і легалізовані у посольстві України. Ваші, офіційно признані документи, допоможуть без проблем отримати диплом після закінчення навчання.

Документ «Запрошення на навчання» оформлюється університетом і, в обов’язковому порядку, перед видачою абітурієнтові, реєструються у Міністерстві освіти і науки України. ТОВ «КГ «ОСВІТА ТА НАУКА» здійснює таку реєстрацію згідно домовленості з Міністерством і надає до консульства Україні офіційне підтвердження здійснення такої реєстрації, здійснює візову підтримку громадян, що є запорукою гарантованого прийняття документів іноземця для відкриття студентської візи. Візова підтримка є платною послугою.